Cesc Vilà: "La nostra idea és fer un teixit de barri"
- ISABEL PALAZÓN WANG
- 3 jun 2022
- 2 Min. de lectura
A La Delta del Teatre parlem amb en Cesc Vilà, programador del centre cultural i teatre La Farinera del Clot

Imatge d'en Cesc Vilà
ISABEL PALAZÓN· 3 de juny de 2022 | Barcelona
La Farinera del Clot com a centre cultural al barri
Quins son els projectes estables a La Farinera?
Ara, tindrem l’Endorfines, el cicle d’humor que fem cada juliol. També tornarem a tenir el Districte Cultural a la tardor i, al febrer-març, tornarem a tenir el Muses, Cicle de Dones Creadores. A principis d’any, tenim el Cicle Caliu que es de concerts al teatre en format petit. I, amb la Biblioteca del Clot fem el 90 Minuts de Glòria Aquests son els projectes que es repeteixen cada any. Després hi ha alguns altres que son puntual i depenen de si algun col·lectiu ens contacta, ens sembla bé fer-ho i veiem que encaixa amb les línies del projecte
La gent sap que aquí podem fer coses de qualitat igual que a qualsevol altre lloc
El paper del teatre a La Farinera
Com es fa una obra teatral a La Farinera?
Les arts escèniques les treballem amb unes convocatòries públiques de residència escènica. Obrim una convocatòria al febrer, al maig i al setembre i la gent presenta els seus projectes. Llavors, una comissió del centre escollim una, dues o tres residències, depenen de l'espai que tinguem per poder acollir. Les residències escèniques consisteixen en l'entrada d'una companyia amb un projecte escrit i està tres mesos al centre assajant i preparant l'obra. El que sí que demanem és el compromís de l'estrena absoluta a La Farinera. També que no s'hagi estrenat abans a cap lloc i que sigui de creació pròpia. Llavors es dona l'oportunitat de "fàbrica de creació".
Com planegeu la programació de La Farinera?
Anem cada tres mesos, treballem en aquests blocs perquè ens va molt bé i, tot el sistema, com per exemple les convocatòries de les arts escèniques, respon a la lògica de treballar per trimestres, que és molt típic dels centres cívics. Això per què? Perquè a vegades programar amb vuit o deu mesos vista és molt boig, és molt difícil. Aquest trimestre, el que estic fent és tancar tota la programació del quart trimestre [del setembre fins al desembre]. Després es prepara la difusió per què, tant la gent inscrita com la cartellera, estigui preparat perquè l'1 de setembre estigui preparada. Sempre amb aquesta lògica. Sempretreballem amb cinc o sis mesos d'antelació.
Aquesta idea que els centres cívics poden tenir, i tenen, coses de qualitat està començant a calar a la ciutadania
Llegat històric i actualitat
Com manteniu el llegat històric de La Farinera al centre cultural?
A un nivell d'arts escèniques no hi ha un projecte, sinó que s'intenta ser més generalista. Sí que ens agraden els projectes de memòria històrica, però no han de ser només de la fàbrica. Nosaltres a La Farinera ens dediquem més a la programació. Aquesta part de memòria històrica la cobreix molt, i molt bé, el Taller d'Història del Clot-Camp de l'Arpa, que es reuneixen cada dimecres aquí [el centre cultural] cada dimecres i fan moltes activitats. Fan molta feina sobre l'antiga Farinera Sant Jaume.
Aquesta entrevista està disponible també en format Podcast.
Segueix-nos a les xarxes socials

No et perdis cap novetat!
Comentários